Медальний залік Олімпіади 2020(2021)

В Токіо завершилися змагання Ігор ХХХІІ Олімпіади, які тривали на спортивних аренах з 23 липня по 8 серпня.
Україна завоювала місце у ТОП-20 серед 206 країн-учасниць за загальною кількістю здобутих нагород, та посіла 44 місце по заліку ОІ.
Українські 153 спортсмена, які вийшли на старт, вибороли 19 олімпійських медалей (1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових).
Ще 23 українця зупинились буквально в кроці від п’єдесталу, посівши 4-6 місця у фінальних змаганнях.
В Токіо українці суттєво перевершили результат Ріо-де-Жанейро-2016, коли було здобуто 11 олімпійських медалей (2 золоті, 4 срібних та 5 бронзових нагород), незважаючи на те, що команда була представлена більшою кількістю атлетів (206).
Українські медалісти Ігор ХХХІІ Олімпіади:
«Золото -1»:

Жан Беленюк (греко-римська боротьба, 87 кг)

На ХХХІІ Олімпійський іграх у Токіо український борець греко-римського стилю Жан Беленюк виграв золоту нагороду у ваговій категорії до 87 кг.
Це одна золота медаль збірної України у Токіо-2020, а для нашого спортсмена – друга олімпійська нагорода. До «срібла» в Ріо-2016 Беленюк додав ще й бажане «золото»!
У фінальній сутичці з угорцем Віктором Лорінцом українець здобув перемогу з рахунком 5:1.
«Срібло -6»:

Михайло Романчук (плавання, 1500 м вільним стилем)

Плавець Михайло Романчук фінішував другим у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів.
Романчук показав час 14.40,66 і в результаті приніс Україні першу срібну і шосту загалом олімпійську нагороду в Токіо. Для Михайла ця медаль стала другою на Олімпіаді. Днями раніше українець фінішував третій на дистанції 800 метрів.
Сергій Фролов, який разом з Романчуком кваліфікувався до фіналу на дистанції 1500 метрів показав восьмий результат. Його час – 15.04,26.

Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, 67 кг)

Парвіз Насібов – срібний призер Олімпіади-2020 у Токіо
Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов здобув срібну нагороду Олімпійських ігор у ваговій категорії до 67 кг.
Це друга срібна медаль збірної України на Олімпійських Іграх у Токіо та восьма – у загальній скарбничці.
У фінальній сутичці за «золото» Насібов програв Мохаммаду Гераєї з Ірану – 1:9.
Відтак український 22-річний борець виграв олімпійську нагороду вже на своїх дебютних Олімпійських іграх.

Анжеліка Терлюга (карате, до 55 кг)

Анжеліка Терлюга стає першою в історії срібною призеркою Олімпійських ігор з карате!
У фінальній ситучці за «золото», у жіночому карате, українська каратистка Анжеліка Терлюга поступається болгарці Івет Горановій з рахунком 5:1.
Українка здобуває перше «срібло» у дебютному карате на Олімпіаді-2020.

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова (веслування на байдарках і каное, каное-двійка, 500 м)

Людмила Лузан та Анастасія Четверікова – срібні призерки Олімпійських ігор-2020 з веслування на каное-двійці!
Українки завоювали історичне «‎срібло» у цій дисципліні і вибороли четверту срібну нагороду для України на Олімпійських іграх і п’ятнадцяту нагороду в Токіо загалом.
Українки фінішували із часом 1:57.499 хвилини. Вищий результат тільки у китаянок – 1:55.495 хвилини. Третє місце за Канадою. Їх час – 1:59.041 хвилини.
Змагання з жіночого каное уперше проводилися на Олімпійських іграх. Відповідно, Лузан та
Четверікова – перші в історії віцечемпіонки Олімпіади у жіночому каное. Окрім того, Людмила Лузан – одна з двох каноїсток, які виграли одразу дві медалі в Токіо.
Це четверте «срібло» України на Олімпіаді-2020. І друга медаль саме у веслуванні – першу медаль здобула Людмила Лузан – «бронза» на каное-одиночці на дистанції 200 метрів.
Вітаємо дівчат та тренерів із прекрасним виступом! Так тримати! Дякуємо!

Олександр Хижняк (бокс, до 75 кг)

Олександр Хижняк приносить Україні п’яте «срібло» на Іграх у Токіо!
Український боксер Олександр Хижняк у фіналі Олімпійських Ігор віддає перемогу бразильцю Еберту Соузі. Спорстмени виступали у ваговій категорії до 75 кг.
Не дивлячись на домінуючу перевагу, Хижняк у третьому раунді зазнав потужного удару від суперника і, відповідно, за рішенням суддів було зупинено поєдинок на користь бразильця.
Таким чином, українець стає віцечемпіоном Олімпійських ігор – володарем срібної нагороди. Це вже п’яте «срібло» для України та 16-та медаль загалом.
Олена Старікова (велоспорт-трек, спринт)
25-річна українка Олена Старікова зробила головну сенсацію в велотреку! Вона чітко йшла до фіналу, виборюючи перемогу за перемогою.
У першому чвертьфіналі наша спортсменка здолала головну фаворитку Олімпійських ігор в цьому виді спорту – німкеню Лею Софі Фрідріх. Старікова перемогла з рахунком 2:1 і забезпечила собі поєдинки за медалі.
У другому – українка поступилася з відставанням 0,018 сек. Але у третьому, вирішальному, заїзді Старікова випередила Фріндріх на 0,019 сек та вийшла до 1/2 фіналу.
У фінальній гонці Олена Старікова поступилась представниці Канади Келсі Мітчелл, але все одно здобула «срібло»!
Вітаємо спортсменку та її тренерів з чудовим результатом! Пишаємося!
 
«Бронза- 12»:

Дар’я Білодід (дзюдо, 48 кг)

Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід в категорії до 48 кг виграла бронзову медаль ХХХІІ літніх Олімпійських ігор в Токіо. Це перша медаль у скарбничці збірної України.
Після перемог у стартових схватках над сербкою Міліцою Ніколіч і португалкою Катаріну Кошту, у півфіналі українська дзюдоїстка поступилася титулованій японці Фуное Тонакі.
У сутичці за «бронзу» Білодід здобула важку перемогу над Широю Рішоні з Ізраїлю.

Ігор Рейзлін (фехтування, шпага)

Український фехтувальник здобуває перемогу над італійцем Андреа Сантареллі (15:12) та поповнює скарбничку України другою бронзовою нагородою на Олімпійських Іграх у Токіо.
Сьогодні для Ігоря Рейзліна особисті змагання на Олімпіаді в Токіо розпочалися з перемоги над досвідченими та титулованими суперниками.
Наш фехтувальник переміг двох представників Швейцарії: спочатку Беньяміна Штеффана (15:11), а потім Макса Хайнцера (15:12), який напередодні зупинив в 1/6 українського спортсмена – Романа Свічкаря (15:11).
У чвертьфіналі Рейзлін завдав поразки головній сенсації турніру – 18-річному Мохамеду Ель-Сайєду з Єгипту (15:13).
У півфіналі український фехтувальник поступився французу Ромену Канноне (10:15).
Олена Костевич та Олег Омельчук (кульова стрільба, мікст)У
змаганнях змішаних команд у стрільбі з пневматичного пістолета на
дистанції 10 м український тандем став третім. У малому фіналі Олена та
Олег здолали сербський дует – Зорану Аруновіч і Даміра Мікеца з рахунком
16:12.

Михайло Романчук (плавання, 800 метрів вільним стилем)

Михайло Романчук фінішував третім у фінальному запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем. Українець показав час 7.42,33.
Ще один українець, який разом з Романчуком кваліфікувався до вісімки найкращих, Сергій Фролов у фіналі став шостим – 7.45,11.

Еліна Світоліна (теніс)

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла бронзову медаль в одиночному турнірі на Олімпіаді в Токіо. Це перша в історії України медаль Олімпійських ігор у тенісі.
У поєдинку за «бронзу» перша ракетка України здобула вольову перемогу над Оленою Рибакіною з Казахстану – 1:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Алла Черкасова (жіноча боротьба, 68 кг)

Українська борчиня у категорії до 68 кг достроково завершує сутичку перемогою над олімпійською чемпіонкою в Ріо-2016 – японкою Сарою Досьо (2:0).
Нагадаємо, що у чвертьфіналі львів’янка здолала німкеню Анну Шелль (6:0), а в 1/8 фіналу – не дала шансів польці Анешці Вещек (11:0).

Ірина Коляденко (жіноча боротьба, 62 кг)

Ірина Коляденко здобуває ще одну «бронзу» у жіночій боротьбі!
Українська борчиня Ірина Коляденко перемогла титуловану спортсменку, латвійку Анастасію Григор‘єву та стала бронзовою призеркою XXXII Олімпійських ігор у Токіо!
У бронзовій сутичці до 62 кг українка виявилась сильнішою за свою суперницю. Тож у результаті, Ірина Коляденко здобуває нагороду з рахунком 3:1.
Нагадаємо, наша спортсменка в 1/8 фіналу перемогла Амінат Аденію з Нігерії, а у чвертьфіналі впоралася з Лун Цзя з Китаю.

Марта Федіна та Анастасія Савчук (артистичне плавання, дует)

На Олімпійських іграх у Токіо українки Марта Федіна та Анастасія Савчук стали бронзовими призерами у змаганнях з артистичного плавання. Це перша для України нагорода в цьому виді спорту.
Наші спортсменки показали результат – 189,4620.
Кращу суму набрали представниці ОКР Світлана Колесніченко і Світлана Ромашина (195,9079), другий результат у китаянок Хуан Сюечень і Сунь Веньянь (192,4499).

Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное, каное-одиночка, 200 м)

Каноїстка Людмила Лузан – бронзова призерка Олімпійських ігор-2020!
Українка Людмила Лузан виборола третє місце у веслуванні на каное-одиночці на 200 м! Її результат – 47.034.
Спортсменка впевнено пройшла півфінал Олімпіади з найкращим результатом серед суперниць – 47.339, але у фіналі поступилася представницям Америки (45.932) та Канади (46.786).

Станіслав Горуна (карате, до 75 кг)

Український каратист Станіслав Горуна поступається своєму супернику – італійцю Луіджі Буса з рахунком 0:3. Незважаючи на поразку, наш співвітчизник гарантував собі «бронзу», кваліфікувавшись другим у півфінал.

Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Катерина Резнік, Анастасія Савчук Ксенія Сидоренко, Марта Федіна, Аліна Шинкаренко, Єлизавета Яхно (артистичне плавання, група)

Збірна України з артистичного плавання за сумою двох програм посіла третє місце і виборола «бронзу» на Олімпійських іграх-2020!
Україну представляли: Анастасія Савчук, Марта Федіна, Ксенія Сидоренко, Марина та Влада Алексєєви, Катерина Резнік, Аліна Шинкаренко та Єлизавета Яхно.
Наші русалоньки показали загальний результат 190,3018 бала (технічна програма – 94,2685, довільна програма – 96,0333).
Перше місце отримали представниці ОКР (196.0979), друге – команда Китаю (193.531)
До цього в Токіо Україна вже здобула одну «бронзу». У змаганнях дуетів до трійки ввійшли Марта Фєдіна та Анастасія Савчук. Це стало першою олімпійською медаллю збірної загалом у цьому виді спорту.
Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту)
Ярослава Магучіх – бронзова призерка Олімпіади-2020 у стрибках у висоту
На Олімпійських іграх в Токіо відбулися фінальні змагання зі стрибків у висоту серед жінок.
Україна у фіналі була представлена трьома спортсменками – Ярославою Магучіх, Іриною Геращенко та Юлією Левченко.
19-річна дебютантка Олімпіади Ярослава Магучіх змогла взяти висоту в 2 метри з другої спроби. У підсумку – бронзова медаль.
Золота нагорода дісталась представниці ОКР Марії Ласіцкене (2,04), а срібло – у австралійки Ніколи Макдермотт (2,02).
Ірина Геращенко посіла четверте місце (1,98), а Юлія Левченко стала восьмою (1,96).
Пишаємося українськими спортсменами та їх тренерами! Бажаємо йти тільки вперед, не опускати руки та перемагати! Віримо в вас всією Україною 
 
Матеріали:
https://www.facebook.com/minmolodsport
https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/all-sports/medal-standings.htm?utm_campaign=dp_google

Схожі записи